top of page

International Youth Dance Festival 2018 

juli 2018

Sommeren  2018 reiste jeg tilbake til Macau, denne gangen med Radix Dance Crew, for å opptre på den internasjonale dansefestivalen "International Youth Dance Festival". Festivalen arrangeres av Macau Education and Youth Affairs Bureau og holder på en hel uke. Under arrangementer viser dansekunstnere fra hele verden bidrag fra nasjonene sine og promoterte kunsten på ulike arenaer i byen. Radix representere Norge i to ulike verk, koreografert av meg selv og Lisa Marie Lunden, som viser til norsk historie.

 

I det første stykket portrerer vi de hardbarka vikingene med  både skjold og våpen vi har laget fra bunnen av. 

I det andre verket tar vi for oss en av de verste pandemiene i norsk historie, nemlig Svartedauden. Gjennom koreografien forteller vi om skikkelsen Pesta og sognet om Jostedalsrypa.  Dette stykket bruker eksperimentell hip hop som uttrykksform, som i dette tilfellet er en sammensmelting av stilene hip hop og moderne samtidsdans. 

Festivalen hadde hele 17 internasjonale dansegrupper og 10 lokale, som alle opptrådte ved tre ulike anledninger. I tillegg til å vise egne koreografier skulle alle gruppene være med i koreografier som festivalarrangørene arrangerte.

 

En bildeserie fra opptredenene i Macau kan sees under.

En av festivalens mål er å bygge relasjoner på kryss og tvers av nasjoner og promoterer derav nettverking og kulturell utvekstling. I den anledning ble det holdt en intern workshop dag for alle deltakerne. Noen av dansegruppene holdt en to timers lang workshop som de skreddersydde til festivalen. Radix var intet unntak. Koreografene i prosjektet, Lisa Marie og meg selv, var de som stod  som workshop-holderne . I andre deler av bygget tok resten av gruppen ulike workshops fra andre nasjoner. 

Vi ønsker å takke arrangørene for muligheten til å delta, Olaf Andre Bakken for hjelpen med rekvisittene, vår kostymedesigner Silje Marie Bunæs, og sist men ikke minst vår escort i løpet av uken Charlotte.

Parade

bottom of page