Om Silje Olava

Silje Olava ble i 2015 uteksaminert ved Norges Dansehøyskole (NDH) med en bachelor i dans og pedagogikk, med fordypning i jazzdans. Hun jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Siden uteksamineringen ved NDH har hun undervist ved Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole. Der underviser hun alt fra barn til voksne innenfor en rekke dansestiler. Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina. Høsten 2018 begynte hun PPU studiet, praktisk pedagogisk utdanning, ved Kunsthøyskolen i Oslo for å videreutvikle sin pedagogiske kompetanse. 

Som freelancer varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er
noen av
engasjementene hun har vært innom.
I tillegg har hun
høstet kunnskap under lengre og
kortere opphold i
utlandet. Hun har bodd 3 måneder
i Paris via utveksling
fra NDH, og tatt klasser i
New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. 

Som kunstnerisk ansvarlig reiste Silje Olava med en gruppe på 20 aktører til Macau sommeren 2016 og deltok på International Youth Dance Festival. Sommeren 2018 dro hun tilbake og opptrådte med hip hop crewet Radix, der hun er med-leder, danser og søknadsansvarlig. Hun og Radix har også satt opp forestillingen «Blikkbox» på dansefestivalene "Tid for Dans" og "Dansekunst for Barn" arrangert av Dansekunst i Grenland.

Som produsent satte Silje Olava sommeren 2017 opp to forestillinger; en barneforestilling som premierte på Kilden Teater 1.juli, og forestillingen «Feast Your Eyes» (FYE) i Kampala senere samme måned. FYE var et samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala der de fremførte resultatet av en 2 ukers intensiv prosjektperiode.

Foto av Marit Nyhus, hår av Nina Trettøy.

Silje Olava Bakken (2).jpg