top of page
OJDF.jpg

Oslo Jazzdansfestival 2023

juni 2023

Under årets Oslo Jazzdansfestival fikk jeg gleden av å opptre med Radix Dance Crew

sin nyeste oppsetning "The Ground". 


 

Bilde 24.05.2023, 08 16 31.jpg

Utøverne i Radix Dance Crew tar i dette verket for seg fraværet av lekenhet og fremvekst av press og alvor i voksenlivet, og hvordan dansen og musikken kan frigjøre oss og samtidig formidle det vi bærer med oss gjennom livet.

Festivalen arrangeres av Natalie Dahl og Ingvild Vaagsether som grunnla festivalen for å synliggjøre mangfoldet i jazzdans-uttrykket på de norske scenene. Hip hop deler mange av grunnprinsippene til jazzen og er dens fjerne slektning og vi takket med glede ja til å være med på å spre dansegleden vi har på denne flotte arenaen for danseuttrykk. 

Ifm festivalen var vi en av hovedaktørene og ble også invitert til å holde workshop og panelsamtale der vi snakket om samspillet mellom musikk og dansen. Tekst fra nettsiden ifm workshopen og panelsamtalen:

Bilde 24.05.2023, 15 15 14.jpg

Vi har også denne gangen samarbeidet med musiker Svenn Tore Sætrom som har komponert egen musikk til verkets tre deler, der hver del har et nytt utrykk og ny stemning som samspiller med forestillingens dramaturgi og formidling. 

"Det vil også bli avholdt to workshops og en panelsamtale i samarbeid med PRODA – Profesjonell Dansetrening.

Årets to hovedaktører, koreograf og danseviter Sarjo Sankareh og hiphop-crewet Radix er spesielt opptatt av å utvikle dansen i samspill med musikere. Dette var også en viktig del av den opprinnelige jazzdansen og samtidig noe som feltet har beveget seg bort fra i moderne tid, til fordel for bruk av ferdig innspillt musikk. I panelsamtalen vil vi derfor snakke med hovedaktørene om deres erfaring med utvikling av danseverk i form av et gjensidig samspill mellom dansere og musikere."

ojdf radix
ojdf w+p

Tusen takk for godt samarbeid til både musiker Svenn Tore, og arrangører Ingvild og Natalie. 

Det har vært oss en sann glede å delta på årets

Oslo Jazzdansfestival! 

Prosjektledere 

Beate Brevik & Silje Olava Bakken 

Konsept, kostymedesign, koreografi, og utøvere ifm

"The Ground"

Beate Brevik 

Irlin Finsådal

Lisa Marie Lunden 

Silje Olava Bakken

Amelia Smuts 

Videoredigering:

Silje Olava Bakken 

 

Musikk:

Svenn Tore Sætrom 

bottom of page